Vejen til drømmejobbet: En gennemarbejdet skabelon til din ansøgning

Du sidder og scroller stillingsopslag igennem på LinkedIn og på jobsites. Selvom der er flere stillinger at søge indenfor dit felt, er der ikke rigtig nogen af dem, der lyder helt rigtige. Men så lige pludselig er det der: drømmejobbet! Det kribler i dine fingre for at få skrevet århundredes ansøgning. Åh, hvis bare de vil invitere dig til jobsamtale, skal du nok få overbevist dem om, at du er den helt rette til stillingen, tænker du.

Men det er ingen smal sag at komme igennem nåleøjet. Der er mange om jobbene, så hvordan griber du det an? Læs med her, hvor vi guider dig igennem skriveprocessen med 5 konkrete råd, så din ansøgning skiller sig ud i mængden.

1. En ansøgning er ikke en gennemgang af dit CV

En god tommelfingerregel er, at dit CV skal være bagud skuende (hvad du har lavet) og din ansøgning fremadrettet. Lad være med at gentage dit CV i din ansøgning. Fortæl derimod hvad du kan tilbyde dem, hvordan du vil gøre det og hvorfor du er den rette til stillingen. Når din ansøgning besvarer hv-spørgsmålene, er du på rette vej.

2. Brug en ansøgning skabelon

Det kan være en rigtig god idé at ty til en ansøgningsskabelon, så du er sikker på, at du får alt det relevante med og at din ansøgning bliver rigtigt bygget op. En ansøgning bør ikke være længere end én side, så fat dig i korthed og udvælg de absolut vigtigste ting at fortælle. Start med en fængende overskrift – en der pirrer modtagerens nysgerrighed så han/hun får lyst til at læse mere. Virksomheden skal med det samme kunne se, hvad det lige præcis er, du kan tilbyde dem. Den værdi du kan bidrage med bør altså fremgå øverst i din ansøgning, samt din motivation for jobbet. Fremhæv dine kernekompetencer (der matcher stillingen) og slut af med noget personligt, så de får en fornemmelse af dig som person. F.eks. dine personlige styrker og interesser.

3. Læs stillingsopslaget grundigt igennem og anvend nøgleordene

Du bør have stillingsopslaget liggende foran an dig, og highlight de vigtigste ord. Sørg for at du i din ansøgning besvarer det, de efterspørger, og brug gerne stillingens mest relevante nøgleord i din egen tekst.

4. Drop flosklerne i din ansøgning

Det handler om at skille sig ud. Så undgå flosklerne! Formulér dig på en anden måde end ”jeg er god til at have mange bolde i luften” eller: ”Jeg arbejder godt både selvstændigt og i teams”. Du er jo nok bedre til det ene end det andet. Så fortæl dén historie i stedet for og beskriv dig selv med egne ord frem for med tomme floskler.

5. Fra abstrakt til konkret

Du er sikkert både målrettet, resultatorienteret, empatisk og ’klar på nye udfordringer’. Det er buzzwords som modtageren hurtigt bliver immun over for at læse – fordi alle skriver det! Men hvordan forklarer du så, at du er målrettet og klar på nye udfordringer på en overbevisende måde? Fold teksten ud: Kom med små historier der beskriver konkrete situationer du har været i eller opgaver du har arbejdet med, hvor det har krævet at du var målrettet og positivt indstillet over for en ny udfordring.

Held og lykke.

Tidligere artikelHold din hjerne i topform
Næste artikelKøberrådgivning kan spare boligkøbere for penge