Står du overfor at skulle optage et SMS lån? Så skal du være meget opmærksom på, hvilken løbetid du vælger på lånet. Jo kortere løbetiden er, jo større beløb skal du afdrage. Et kortfristet lån har typisk ringere vilkår end et langfristet lån. Betaler du ikke dine afdrag til tiden, kan renterne hurtigt vokse sig store. Her i guiden vender vi de ulemper, der kan være ved en kort løbetid.

 

Kort løbetid = større afdrag

Jo kortere du vælger din løbetid jo større vil dine månedlige afdrag blive. Det er de færreste låneres økonomi, der kan klare afdrag på mange tusinde kroner hver måned. Derfor skal du altid være meget omhyggelig, når du sætter løbetiden for et SMS lån. Sørg for at være meget omhyggelig og få valgt det rigtige. For at sætte dig selv i den bedste situation inden valg af løbetid, kan du udarbejde et budget med dine omkostninger og udgifter.

 

Høje omkostninger for kortfristede lån

Omkostningerne for et kortfristet lån vil ofte være høje med mindre, at du kan finde et lån uden renter og gebyrer. ÅOP?en og renten for et kortfristet lån vil i de fleste tilfælde være højere end ved et langfristet SMS lån. Her skal der selvfølgelig tages højde for, at omkostningerne kan løbe op i mere ved et langfristet lån. Du skal blot ikke betale det hele af med en kort frist. Det gør det langt mere økonomisk komfortabelt at låne penge, fordi de månedlige afdrag tit kan holdes nede på et fornuftigt niveau, som passer ind i økonomien hos mange låntagere. Inden du tager et kortfristet lån, så kig altid på stiftelsesgebyrerne og det højest mulige administrationsgebyr. Skal du betale et gebyr hver måned kan det hurtigt hobe sig op.

 

Findes der kortfristede lån uden renter og gebyrer?

Mange låneudbyder tilbyder kortfristede lån uden renter og gebyrer til deres førstegangskunder. Det gælder som regel lån under 10.000 kroner, som så skal være tilbagebetalt inden for en kort tid. Oftest et par måneder. Årsagen til at låneselskaberne tilbyder dette er for at give dig en god oplevelse hos dem. Har du lånt én gang vil der være større sandsynlighed for, at du kommer tilbage og tager et nyt SMS lån. Du skal altid være påpasselig, hvis der står du kan låne uden renter og gebyrer. Kig altid låneaftalen grundigt igennem, så du er sikker på dine vilkår. Det samme gælder, hvis du finder et SMS lån uden renter. Her kan prisen for lånet være skjult i gebyrerne.