Opbyg den perfekte basisgarderobe

Hvad vil det sige – den perfekte basisgarderobe? Det betyder bare, at der skal være styr på det simple og mest nødvendige i dit udvalg af tøj.

Det giver en ro i klædeskabet, som du kan tage udgangspunkt i hver dag. Det gode basistøj skal give dig en følelse af komfort frem for alt. Det skal føles som en naturlig forlængelse af din krop og personlighed.

Er det for abstrakt? Det handler om at føle sig godt tilpas i sit tøj hver dag. Det kan ses på måden, man bærer tøjet på. Uanset om du er høj eller lav, tyk eller tynd, om du normalt køber nyt tøj sjældent eller ofte, om du er manden der shopper herretøj i store størrelser, om du er manden der kan bære stort set alt – ALLE (mænd) har gavn af at få styr på basisgarderoben som første skridt mod en sikker stil.

 

Kvalitet frem for kvantitet

Du behøver ikke noget særligt stort og varieret udvalg af tøj overhovedet. Du gør tværtimod dig selv og også din pengepung en tjeneste på sigt ved kun at investere i kvalitet.

Det kan ofte betale sig at vente lidt; at spare op, til man finder det helt rigtige, selvom der er knaldtilbud, der i den grad kan lokke engang imellem. Kvalitet frem for kvantitet kan lægge en god bund – et godt stærkt udgangspunkt i garderoben, som du kan glædes over i mange år. Stræb med fordel efter kun at købe tøj, der passer som skræddersyet.

Især mænd der er større end gennemsnittet kan have svært ved at finde tøj, der sidder som det skal. Men søger du de rigtige steder, kan du også finde rigtig meget godt XL tøj til mænd, der både har den rigtige pasform og et fedt design.

Hvad præcist skal du som mand så gå efter for at få den perfekte basisgarderobe?

 

Hav altid disse beklædningsstykker i skabet

Modetendenser kan være kortvarige, så det kan på mange måder være federe at have en basisgarderobe, der altid holder, som aldrig går af mode, end at bestræbe sig på at prøve alle mulige tendenser af i tide og utide uden rigtigt at finde sin egen stil.

Her er derfor et bud på en solid basisgarderobe for en hver type mand. Her er både et udvalg af tøj til pænt brug og til afslapning:

  • Et rigtig godt jakkesæt, sort
  • Et jakkesæt i en mindre formel farve fx koksgrå
  • Formelle og causal skjorter i simple farver, min. 1 i hhv. sort, lyseblå og hvid
  • Blå jeans
  • Chinos i mørke farver
  • En ordentlig bunke simple klassiske T-shirts uden print
  • Et par cardigans og trøjer i rolige farver
  • Strømper i massevis, flest i sort, grå og blå – ikke hvide
  • Et sort bælte med et smalt og ikke dominerende spænde

 

Gør garderoben til din egen

Selvfølgelig er det ikke nemt at lave en generel liste, der dækker enhvers behov. Garderoben er selvfølgelig forskellig, alt efter hvad man arbejder med, og hvad man laver i sin fritid, men med den ovenstående liste går man nok ikke helt fejl til en start.

Så budskabet må være, at en god basisgarderobe er et godt udgangspunkt, som der altid kan spices op og føjes til, så garderoben bliver personlig.

Tidligere artikelEkspert Giver Svar på De 3 Mest Stillede Spørgsmål om Kvindetøj
Næste artikelSådan finder du et billigt web hotel