Sommeren er her og sommer forbinder mange med is. Når det kommer til is, er der mange forskellige slags at vælge i mellem. Bare for at nævne nogle, er det ispinde, isvafler, isbåde og literis ? ja for ikke at tale om en softice eller en gammeldags isvaffel. Når du sidder på terrassen på en skøn sommerdag, så er isen den helt rigtige kølige forfriskning. Her kommer nogle af sommerens fristelser, men også hvilke du skal vælge, hvis du er vild med is – men gerne vil holde den slanke linje.

Ispinde

Der er et stort udvalg af ispinde med forskellige frugter og farver. Der er sodavandsis eller flødeis. Du kan sågar selv købe dine ispinde, og dermed kan du lave de klassiske hjemmelavede ispinde. Ispindene kan iøvrigt også bruges til mange andre projekter som fx kagepops eller til madpakken med frikadeller eller grøntsager på. Har du børn sætter fantasien ingen grænser, og børnene kan bygge hus eller flyvemaskiner med ispinde.

Isvafler

Er du mere til isvafler, så byder sommerlandet på masser af slagsen, og du kan også, hvis du har mod på det lave dine egne vaflerne selv. De kan nemlig hurtig laves af smør, mandelmel, æg, æggehvider, vaniljestang og kardemomme. Går du selv i gang, får du nogle sprøde og lækre isvafler fuld af smag. Når du går i gang med vaflerne og har fået det hele mixet sammen, kræver det blot et godt vaffeljern, hvor der puttes en god skefuld dej i. Så skal du bagefter i gang med at forme vaflerne til et fint kræmmerhus. Når de er kølet af, har du nogle fantastiske og sprøde vafler. Isvafler er også meget børnevenlige og kan dekoreres med alle mulige forskellige slags krymmel.

Vild med is – og sunde is

Er du typen, som ikke kan få nok af is, så kan du også tænke i sunde alternativer og hvilken is er faktisk den mest usunde? Selvom flødeisen er den med flest kalorier i, så er der også fedt i den, og det hjælper jo som bekendt med at holde blodsukkeret stabilt.

Sodavandsisen består derimod kun af sukker og vand. Så det er faktisk sundere at spise en flødeis end en sodavandsis, hvis du kan have svært ved at holde blodsukkeret stabilt.  Hvis du vil tage det helt sunde alternativ, skal du smide en banan eller mango i fryseren ? her kan du evt. bruge en ispind til formålet, som er nem for specielt børn at håndtere. Er du ikke til ispinden, kan du fryse frugten og putte dem en tur i blenderen sammen med en lille smule mælk og peanutbutter eller cashewnødder ? og wupti så har du faktisk en rigtig lækker is, som er klar til at spise med det samme.

Mange børn er vild med is, og når vejret er is-vejr, er det typisk også badevejr. Vil du fx købe en UV dragt baby, så tjek de mange forskellige varianter online eller gå en tur i butikkerne – her kan du jo passende købe en lækker is i samme omgang!