Indret dit hjem med træprodukter

De naturlige materialer har for alvor fået mere plads og synlighed når boligen skal indrettes. Her er der især tale om marmor, træprodukter, og lignende materialer, der alle skaber en association til det skandinaviske aner og bringer et nordisk udtryk til boligen. Særligt gælder det for træprodukter at de både kan kombineres på tværs af andre naturmaterialer samt moderne elementer og på begge måder skabe en harmonisk balance.

 

Træ med andre naturmaterialer

Måske har du allerede indrettet dit hjem med flere naturmaterialer og ønsker at tilføje træprodukter, men er ikke helt afklaret med hvor eller hvordan det vil tage sig bedst ud i hjemmet og måske søger du blot inspiration. Du kan bevæge dig i flere retninger, med sammensætningen af flere naturmaterialer og selvom der ikke findes nogle regler så kan du med fordel vurdere dit ønskede udtryk inden du finder flere elementer i naturmaterialer.

Ønsker du at tilføje et køligt look i dit hjem kan du, foruden at vælge produkter i den kølige ende af farveskalaen, vælge naturmaterialer som rent fysisk er et koldere materiale. Her er marmor et oplagt valg for tiden og der findes en bred vifte af produkter fremstillet i marmor, som du kan at sammensætte med dine træprodukter. Er du i tvivl om, hvor dominerende du ønsker marmoren skal være i dit hjem, kan du finde de mindre produkter eller måske produkter, hvor marmor indgår i samspil med andre materialer. I forhold til marmor har du desuden flere muligheder, da det smukke materiale kommer i flere farver. Her kan det være fristende at vælge en farve først og derefter kigge efter produkter, men prøv gerne at udfordre dig selv og tag den omvendte vej, måske bliver du overrasket over, hvilke produkter der fanger din interesse når du ikke har nogle forudbestemte farvevalg.

Andre naturmaterialer som lerkrukker, stentøj og stel er også højeste mode, og på hver deres måde giver de et unikt samspil med produkter i træ. Du kan med fordel gøre brug af flere sammensætninger og stadig skabe et harmonisk hjem, du skal blot huske at bevare den røde tråd på tværs af rummene.

Træ i køkkenet

Køkkenet er et oplagt rum at have træ i, da det foruden at være meget dekorativt også er et hygiejnisk materiale. Skærebræt i træ har en langt højere levetid i forhold til dem i plastik og andre kunstigt fremstillede materialer, og dette skyldes blandt andet den hygiejniske faktor. Fordi træet er et naturligt materiale er det lettere at holde rent og selv de ridser fra diverse knive, der forkorter levetiden på skærebræt i plastik kan et skærebræt i træ langt bedre håndtere. Når du er færdig med skærebrættet kan du med fordel lade det pryde på køkkenbordet og på denne måde få glæde af det selv når det ikke er i brug. I køkkenet er det desuden blevet meget populært at have sine krydderier stående fremme og her er en krydderibakke som den fra Skagerak både praktisk og i overensstemmelse med trenden. Krydderiholderen har nemlig et håndtag i messing, der foruden at være dekorativt tjener et praktisk formål da det hermed let kan transporteres fra køkkenet til middagsbordet. En anden måde at kombinere det praktiske med det dekorative er med et saltkar, der igen kan bruges både i køkkenet og ved middagsbordet. Husk på at træ er et naturmateriale og selvom, du kan vælge at holde dig indenfor én træsort er der derfor ingen garanti for at produkterne er ens. Vær ikke bange for at mikse flere træsorter i dit hjem, det er blot med til at skabe et dynamisk og levende udtryk.

Tidligere artikelForny boligen – uden at sprænge budgettet
Næste artikelBilmekanikerens perspektiv