Er du træt af at betale en formue for, at få repareret de ting, der uundgåeligt går i stykker i dit hjem? Hvorfor så ikke lære, at gøre det selv? Det er lige præcis det, rigtigt mange danskere er begyndt at gøre. De har fået øjnene op for, at gør-det-selv arbejdet ikke bare kan spare dem penge, men at der også mange andre fordele.

Er det ikke horribelt, hvor meget det kan koste, at have en professionel ude til at udføre en ellers ret simpel reparation? Det må da kunne gøres billigere. Selv hvis du ikke har den støre erfaring, med selv at reparere ting, så skal du ikke fortvivle: mange har gjort det før dig, og du kan gøre det samme.

Husk på, at der er plads til at fejle – især når det kommer til reparationer i dit eget hjem. Der er desuden masser af hjælp til rådighed fra hjemmesider og magasiner, der specialiserer sig i gør-det-selv arbejde. Du kan også spørge til råds i dit lokale byggemarked eller VVS forretning. Ikke alene sælger de dig de reservedele til hårde hvidevarer og andre materialer, du har brug for, de deler også gerne ud af råd, fra deres mange års erfaring på området, omkring hvordan du bruger disse materialer. Nogle af butikkerne tilbyder endda direkte undervisning.

At spare penge er selvfølgelig et stort incitament til at kaste sig ud i selv at klare reparationerne, men fordelene går langt ud over det.

 

1) Du er i kontrol

Hvis du kan ordne dine egne reparationer i hjemmet, er du i kontrol. Hvis din opvaskemaskine strejker, kan du selv identificere problemet og løse det. Du er ikke nødt til at vente på, at nogen andre finder tid til dig, i deres travle program. Du behøver ikke at takke barmhjertigt, når de endelig dukker, eller blive frustreret fordi de vælger at holde middagspause midt i reparationen. Du bliver ikke nødt til at spilde din tid, komme for sent på arbejde, eller gå glip af noget alene-tid i din ferie. I stedet kan du blot finde værktøjet frem, løse problemet, og komme videre.

 

2) De små ting bliver også løst

Det er ikke alle problemer, man kan få sig selv til, at ringe efter professionel hjælp til at få løst. Små problemer som en dryppende vandhane, eller et rindende toilet, kan været utroligt irriterende ? men det er ikke noget, du gider ringe efter hjælp til. Ringer du efter en blikkenslager, skal du nok regne med, at du let skal sætte hele dagen af til, at vente på vedkommende kigger forbi ? og koster det dig nok i hvert fald 500 kr. for det. Det er der ikke behov for, hvis man gør det selv. Det bedste af det hele er, at disse små og irriterende problemer, er utroligt nemme selv at løse.