Er fliserens prisen værd?

Naturligvis kan du selv rense fliserne, men er det besværet værd og bliver du tilfreds med resultatet? Her lidt om hvad du kan forvente ved at lade professionelle rense dine fliser.

En professionel rensning af fliser kan inddeles i tre trin

Første trin er selve afrensningen, så de bliver helt rene. Her bruges der en hedvandsrenser, som er en højtryksrenser med varmt vand. Hedvandsrenseren arbejder med en vandtemperatur på op til 120 grader. Når der er foretaget afrensning, så skal fliserne desinficeres. Her kommer man helt i dybden og det modvirker samtidig dannelse af belægninger i fremtiden. Sidste trin er imprægnering som både beskytter fliserne, men sikrer også at alger og mos ikke får fæste igen. Det sidste “touch” er at fylde fugerne op igen med fugesand. 

Hvad er inkluderet og hvad koster ekstra?

Det er altid en god ide, at gennemlæse et tilbud på fliserens så du er helt klar over hvad der er med i ydelsen. Gælder prisen kun fliserens, eller er desinficering, imprægnering og genopfyldning af fugerne inkluderet. De bedste sørger for et helt gennemarbejdet tilbud, hvor du nemt kan overskue hvad de enkelte ydelser koster.  

Billiger fliserens pris med håndværkerfradrag

Vær opmærksom på at din fliserens pris kan blive endnu billigere, når du anvender håndværkerfradraget. Det har tidligere kun været forbeholdt dem som foretog energiforbedringer. Efter at håndværkerfradraget er blevet udvidet, så kan du nu også få fradrag på serviceydelser. Herunder rensning af fliser for alger og flisepest. Vær opmærksom på at fradraget alene ydes på mandetimer og ikke på materialeforbruget. Udgiften til arbejdsløn på fliserens udgør cirka 66%. Husk derfor at få arbejdsløn/mandetimer udspecificeret i dit tilbud. 

Tilbydes der prøverens

Da en fliserensning er en bekostelig affære, så er det en fordel hvis du kan bestille en prøverensning. Firmaet renser nogle enkelte fliser, så du ud fra det kan danne dig et indtryk af det færdige resultat. En prøverensning vil typisk tage mellem 5 og 10 minutter. I samarbejde med firmaet kan du aftale hvilket område rensningen skal foretages på. 

Kort opsummering

Når du skal indhente tilbud på fliserens, så skal du sørge for at have svar på:

  1. Hvad er inkluderet? Dækker prisen både rensning, imprægnering og opfyldning af fuger?
  2. Koster det ekstra at få en prøverensning?
  3. Hvad er garantien? Så ved du hvornår du evt. skal have renset fliserne igen.
  4. Kan du få en udspecificeret faktura? Det gør det nemmere i forhold til håndværkerfradraget. 
Tidligere artikelDet er Aldrig for Tidligt at Købe Nye Sko
Næste artikelNivellement – hvad er det og hvornår bruges det?