Danskere er Begyndt at Gro Vaskeægte Pengetræer

Jeg var tit med mine forældre ude at handle, da jeg var barn. Modsat så mange andre børn, så elskede jeg faktisk at gå rundt ude i butikkerne, og det var nok noget, mine forældre satte pris på. De var i hvert fald ikke jaloux på de forældre, der måtte slæbe rundt på skrigende unger, der hellere ville lege udenfor eller sidde foran fjernsynet derhjemme. Selvom jeg var både stille og glad, så var jeg dog ikke en ren engel. Jeg havde stadig for vane at tigge om ting, jeg fik øje på i butikken. Som alle nok ved, så er butikkerne ganske snedige, og er gode til at placere iøjnefaldende slik og andre lækkerier i børnehøjde. Det betød selvfølgeligt at jeg på sådanne indkøbsturer ofte blev ekstremt sliksulten, og derfor prøvede lykken, ved at plage mine forældre om at købe mig en slikkepind eller nogle karameller. Af og til bukkede de under, men for det meste gav de mig en tale om, at penge altså ikke hænger på træerne.

Normalt husker jeg ikke særligt meget fra min barndom, men lige præcis denne gentagne lektie om, at ”penge ikke hænger på træerne”, kom pludseligt væltende frem fra min hukommelse, da jeg for en lille måned siden stod i det lokale plantecenter. Her så jeg nemlig, at der var et pengetræ til salg! Hvad i alverden skulle det betyde? Fandtes der nu lige pludseligt pengetræer, og betød det, at mine forældre havde løjet for mig da jeg var barn?!

Jeg er selvfølgeligt alt for gammel i dag til, at tro at penge gror på træerne. Jeg ved fra mine egne erfaringer hvor meget hårdt arbejde man er nødt til at lægge, for at få fingrene i nogle kontanter. Hvis de groede på træerne, så kan jeg godt love dig for, at jeg for længst ville have slået et telt op ude i skoven, og brugt min tid på at høste, frem for at slide henne på min arbejdsplads. Men jeg blev nu alligevel nysgerrig omkring dette ”pengetræ”, og spurgte derfor ind til det henne i havebutikken.

Det viser sig, at pengetræets latinske navn er Pilea peperomioides, og at det faktisk er begyndt at være en ganske populær stueplante her i landet. Den er en meget unikt udseende plante, med nærmest helt runde blade, så det er noget man lægger mærke til i vindueskarmen. Måske forklarer det, hvordan den pludseligt er begyndt at sprede sig fra hjem til hjem. Jeg forestiller mig let et scenarie, hvor nogen får øje på den spøjse plante i en vens vindueskarm, og spørger hvad det dog er for en forunderlig plante. Når de så får at vide, at det er et ”pengetræ”, så er det jo svært ikke at blive fristet til også selv at anskaffe sig sådan en! Det skulle altså ikke undre mig, om plantens voksende popularitet er en form for ikke-digital viral markedsføring.

Tidligere artikelDansk Forfatter Bygger Bro Imellem Teori og Praksis
Næste artikelFind den opgraderede klassiske Playstation i cool webshop